Restaurare imobil, Strada Haga, Bucuresti

Nume proiectRestaurare imobil
LocatieStrada Haga nr. 12 Bucuresti
FunctiuneCladire de birouri
Regim InaltimeS+P+1+M
Suprafata639.7 mp
Anul2012

RESTAURARE IMOBIL

Imobilul se afla la intersectia strazilor Haga si Roma, in zona protejata 49 (parcelarea Bonaparte-Mora). Datorita importantei zonei protejate si a imobilului pentru aceasta (casa de colt), s-a dorit pastrarea nealterata a imaginii exterioare a casei  si o interventie cat mai putin agresiva. Cu toate acestea, in urma expertizei tehnice si solutiei de arhitectura propuse, casa a fost supusa unor lucrari de consolidare integrala, amenajare interioara, reconfiguare si chiar refacere integrala a acoperisului care a fost refacut din lemn lamelar si ferme din lemn.  Forma initiala a fost pastrat, iar folosirea acestui  nou tip de structura pentru acoperis a facut folosibil spatiul podului.

Transformarea imobilului in cladire de birouri a impus modificari interioare necesare noii functiuni. Chiar si spatiul exterior a fost transformat, coborand nivelul curtii de la cota trotuarului la nivelul pardoselii subsolului. Astfel s-au creat doua curti engleze, folosite de la nivelul subsolului.

O atentie deosebita a primit-o spatiul de intrare de la parter, care a revenit la forma initiala.  Acesta fusese modificat in perioada anilor 1960, facand dintr-o intrare generoasa, doua intrari inguste, in scopul impartirii imobilului in doua apartamente separate. O alta modificare importanta a fost facuta la nivelul podului, unde, in urma refacerii structurii sarpantei s-a putut face si o curte interioara care lumineaza si deserveste spatiul interior.